10 tévhit a Google Glass okosszemüvegről

google-glass-tevhit

1. A Google Glass teljesen elvonja figyelmünket

Sokan úgy gondolják, hogy a Google okosszemüvege elvonja figyelmünket a külvilágról, de a mobiltelefonnal, táblagéppel vagy akár a számítógéppel ellentétben a Google Glass szemüvegéhez nem kell pl. a kezeinket használnunk, ugyanis az eszközt akár hanggal is irányíthatjuk. A hangvezérlés mellett a szemüveg csak akkor van aktív állapotban, ha a felhasználó utasítást ad annak aktiválására, pl. az „Ok Glass” utasítással.

2. Az okosszemüveg folyamatosan be van kapcsolva és felvételeket készít

Csakúgy, mint az okostelefonok esetében, a Glass képernyője is ki van kapcsolva, amikor nem használjuk azt. Ennek oka, hogy így jóval nagyobb üzemidőt lehet elérni. Ami a videó rögzítést illet, 10 másodperces alapértelmezetten. A szemüveg ennél többet is képes felvenni, de a folyamatos felvétel esetén 45 perc elteltével kénytelenek leszünk töltőre tenni az eszközt.

520337197c4d1a889b6cdc1e3c420f03_large

3. Az okosszemüveg tesztelői számítógépes kockák

A Google Glass tesztelői teljesen átlagos emberek. Vannak köztük szülők, tűzoltók, diákok, fejlesztők, újságírók és orvosok is. A közös bennük az, hogy mindannyian a technológia segítségével szeretnék könnyebbé tenni életüket.

4. A Glass indulásra készen áll

A Google Glass okosszemüveg egy prototípus, amely még nem áll készen a forgalomba helyezéshez. Az elmúlt 11 hónapban 9 szoftveres frissítést és további 3 hardveres frissítést kapott. A szemüveget folyamatosan fejlesztik a tesztelők véleményei, javaslatai alapján.

5. Arcfelismerővel rendelkezik

Az internetes óriás eldöntötte, hogy ilyen funkciót nem tesz bele a szemüvegbe mindaddig, amíg az emberekben kétségeket támaszt egy ilyen funkció. Továbbá az áruházon keresztül sem lesz majd elérhető semmi ehhez hasonló alkalmazás.

6. A Google okosszemüvege tökéletes eszköz a kémkedéshez

Ha valaki kémkedésre szánja el magát, akkor valljuk be, hogy sokkal jobb eszközöket is találhat, mint a Google Glass. Feltűnő és a hangutasítások, valamint a folyamatosan világító kijelző bárki számára feltűnhet.

7. Csak a gazdagok engedhetik meg maguknak

A tesztelői okosszemüveg ára jelenleg 1500 $. Ez nem azt jelenti, hogy csak a gazdagoknak hordanák eme remek eszközt. Sokan a munkájuk végett kapták meg vagy pedig azért, hogy népszerűsítsék azt. Továbbá az okosszemüveg ára valószínűleg olcsóbb lesz a forgalomba kerülést követően.

8. Mindenhonnan ki van tiltva

A telefonokkal, fényképezőgépekkel és kamerákkal kapcsolatban már kialakult egy etikett, amelyhez most az okosszemüveg is csatlakozik. Sok helyről tiltásra kerül pont azokra az okokra hivatkozva, mint amiért az előbb felsorolt eszközök. Rögzíteni lehet velük, ami sok esetben nem megengedett. Azonban  nem mindenhonnan vannak kitiltva.

9. Az okosszemüveg elhozza a magánélet végét

Már sok, a magánélet megszűnésének hírét kiváltó eszköz jelent meg. Így volt ez az okostelefonokkal és fényképezőgépekkel is. Mára már teljesen elfogadottak lettek és valószínűleg ez lesz majd az okosszemüvegekkel is.

10. Eltakarja a szemet

Aki azt állítja, hogy eltakarja a szemet, az még próbálta ki a szemüveget. A Google Glass kijelzője kicsivel a szem fölött helyezkedik el, ezzel adva lehetőséget a kilátásra.

Ezt a listát a Google tette közzé és itt érhetitek el.

Vélemény, hozzászólás?