2015 márciusában érkezik a Sony SmartEyeglass okosszemüveg

Sony okosszemüveg

Az évek óta nehézségekkel küzdő Sony, minden erejével azon van, hogy ismét a csúcsra törjön. Ennek újabb ékes bizonyítéka a Sony SmartEyeglass okosszemüveg, amely az előzetes tervek alapján 2015 márciusára kerülhet a boltok polcaira. A leginkább egy lekerekített formájú mozis 3D szemüvegre hasonlító eszköz nem igazán nyerte el tetszésemet, de ízlések és pofonok. Epson és GlassUp „hibridjeként” megjelenő szemüveg nem túl sok kreativitást mutat. Karakteres kijelzője leginkább a GlassUp megoldására hasonlít, az akkumulátor és a touchpad pedig az Epson trackpadjére hajaz, vagyis egy kábellel összekötött különálló részben található, amely valószínűleg jó hatással lesz az üzemidőre. Kíváncsi leszek, hogy a valóságban mennyire lesz használható.

Sony okosszemüveg

A szemüvegkeret egy kijelzőt, egy kamerát és különböző szenzorokat tartalmaz. A kontroller részében pedig akkumulátor, mikrofon, hangszóró és érintés érzékelő van.

A készülék még csak egy prototípus és emiatt sokat változhat 2015-ig. Jelenleg a következő képességekkel rendelkezik (a lista nem teljes):

  • 3 MP kamera
  • elektronikus iránytű
  • gyorsulásmérő
  • giroszkóp

A fejlesztők számára kedvező hír, hogy a Sony elérhetővé tette a fejlesztői csomagját, amellyel kapcsolatban bővebb információkat a következő linken szerezhetnek: https://developer.sony.com/develop/wearables/smarteyeglass-sdk/

Bővebb információt pedig szintén a fent közölt linken kaphattok.

Vélemény, hozzászólás?