4 egyszerű, de nagyszerű okosszemüveg alkalmazás

Google Glass okosszemüveg

Ma már megszokhattuk, hogy okostelefonunkhoz számtalan appot találunk mindenféle célokra. Van köztük hasznos és haszontalan is. Most összegyűjtöttem 4 olyan alkalmazást, amely a Google Glass okosszemüveghez kapcsolható és elnyerte a tetszésemet. Nézzük hát:

Word Lens

Sokat utazol, de nem beszéled a nyelvet? Akkor ezt az alkalmazást neked találták ki. A fejlesztők azzal a céllal hozták létre, hogy megkönnyítsék a szótárazást az utazások során. Elég csak annyit mondani, hogy „Ok glass, translate this…” és egyből lefordítja az előttünk lévő feliratokat legyen szó egy utcatábláról vagy éttermi kínálatról, magazinokról. Az ehhez hasoló okostelefonos alkalmazások többségénél szükség van internetkapcsolatra is. A Word Lens azonban nem kíván semmilyen kapcsolatot, így emiatt sem kell aggódni az utazások során.

word_lens_vignette

WatchMeTalk

Ez az alkalmazás rendkívül hasznos lehet a hallássérültek számára. Az app segítségével „monitorozhatjuk a beszélgetéseket”, vagyis a kimondott szavak megjelennek a kijelzőn, ezáltal olvashatóvá téve a beszédet. Gondoljanak bele, hogy mekkora segítség lehet ez egy hallássérült számára még akkor is, ha néha pontatlan.

DriveSafe for Google Glass

Az Egyesült Államokban nem nézik jó szemmel a Google Glass okosszemüveg viselését vezetés közben. Volt, aki emiatt összetűzésbe került a hatóságokkal. Na de biztos, hogy csak figyelemelterelő lehet? Biztos, hogy nem segíthet minket? Szerintem nem. A Google Glass okosszemüveg hasznunkra is válhat. A DriveSafe for Google Glass képes kihasználni a szemüvegben lévő szenzorok jelzéseit, és ha azt veszi észre, hogy elbóbiskolunk vezetés közben, akkor jelzést ad, hogy ébredjünk fel, majd egy javaslatot kínál számunkra a pihenésre. Ez akár életeket is menthet.

https://www.facebook.com/DriveSafeForGoogleGlass
https://www.facebook.com/DriveSafeForGoogleGlass

Crystal Shopper

Magyarországon ugyan nem, de máshol már bevezetek egy olyan rendszert, ahol az okostelefon segítségével leolvashatjuk egy termék vonalkódját. A leolvasást követően könnyen megnézhetjük a termék árat és néhol még a származási helyet és egyéb adatokat is. A Crystal Shopper szintén egy vonalkód leolvasására képes app, amely segítségünkre lehet egy hanyag áruházban, a bevásárlás során. Reméljük, hogy egy hasonló rendszer Magyarországon is kiépül a jövőben és a szemüveg megjelenésével mi is használhatjuk majd ezt a lehetőséget.

Néhány korábban említett alkalmazás: 

Vélemény, hozzászólás?