4 fantasztikus okosszemüveg

Lassan itt az év vége és mint az lenni szokott ilyenkor megjelennek az évet összefoglaló írások, így hát úgy döntöttem én is összefoglalom milyen szemüvegekkel foglalkoztunk és foglalkoztak mások a 2013-as esztendőben.

 1. Az elsők között megjelent és legelterjedtebb, máig is csak tesztverzióban elérhető okosszemüveg a Google Glass. Még csak Amerikában elérhető, de máris több helyen betiltott készülékről beszélünk, amely lassan, de biztosan érkezik és már most nagy rajongói tábort tudhat maga mögött. Szinte biztos siker lesz a piacon. Mindet tud, amit egy szuperszemüvegtől elvárnánk. Navigáció, böngészés, telefonálás, zenelejátszás és fényképezés. Csak pár funkció a több tucatból.
  995926_143329012534299_1745619242_namanda rosenberg
 2. Az Evena Medical által tervezett Epson Moverio névre keresztelt okosszemüveg valójában funkciók tekintetében messze lemarad a Glass-tól, de ennek a szemüvegnek is hatalmas jövőt jósolni az orvosi szférában. A szemüvegbe épített infravörös technológiának köszönhetően az ápolók láthatják betegeik ereit valós időben, ráadásul a pácienshez tartozó orvosi leletekhez is könnyedén hozzáférhet.
  image
 3. Az olaszok sem szeretnének kimaradni semmiből. A GlassUp egy újabb Google Glass alternatíva, amely nem tudásával, hanem az árával hódítana. Természetesen a készülék olcsósága a teljesítmény rovására megy. A készülék egyik legnagyobb előnye a kb. 150 órás üzemidő, melyben verhetetlennek tűnik.
  GlassUp okosszemüveg
 4. A Recon Jet melyet a Recon Instruments fejlesztett ki, a sportolók számára lehet ideális megoldás. Van benne GPS, gyorsulásmérő, magasságmérő, giroszkóp, magnetométer, barométer 4.0-ás bluetooth és nem utolsó sorban egy HD kamera.
  Recon Jet névre keresztelt okosszemüveg

Jelenleg a Google terméke tűnik a legszélesebb körben használható szemüvegnek és a megjelenését követően biztosak lehetünk abban, hogy rengeteg helyen fogunk vele találkozni. A készülékek szinte kivétel nélkül Android operációs rendszert fognak futtatni. Fontos megjegyezni, hogy úton van sok más szemüveg is melyet többek között a Microsoft, a Sony és az Apple fejleszt.

Reméljük, hogy az új technológia több könnyebbséget hoz majd életünkbe. Ossza meg cikkemet másokkal is, hogy mindenkihez eljusson a jövő.

Vélemény, hozzászólás?