Beteg gyerekeknek segít a Google Glass okosszemüveg

Beteg kislány a Google Glass okosszemüveggel

Korábban már beszámoltam arról, hogy milyen hasznos lehet egy okosszemüveg a kórházakban. Most itt egy újabb példa, de most nem az orvosok, hanem a beteg gyerekek számára jelent hatalmas segítséget a gyógyulásban.

Bizonyára sokan hallottak már arról, hogy a testi felépülés első lépése, hogy szellemileg is épek legyünk. Ez fokozottan igaz lehet a kisebbekre. Egy fantasztikus kezdeményezés keretében, ismét megjelentek az okosszemüvegek a kórházakban. A houstoni Hermann kórház gyermekklinika betegei most virtuális kiránduláson vehettek részt a Google Glass okosszemüveg segítségével. A virtuális kiránduláshoz nem kell más, mint két darab Google Glass és egy internetes kapcsolat. Segítségével nem csak távolról nézhetik meg kedvenc állataikat az állatkertben, hanem akár testközelből is megtekinthetik őket a gondozóknak köszönhetően. A gyerekeknek láthatóan nagyon tetszik a kezdeményezés.

Az egyik gyerek anyukája úgy nyilatkozott, hogy esélyt adott gyermekének, hogy normális gyermekként érezhesse magát a fia.

Korábban már volt példa hasonlóra, de ott nem a kórházakban segítettek a gyerekeknek, hanem az iskolapadokban, ahol szintén egy virtuális kirándulásra invitálták a gyerekeket, de ott a CERN volt a célpont.

Remélhetően ez a módszer az okosszemüveg elterjedésével egyre több helyen jelenik majd meg akár tovább fejlesztve az ötletet.

Vélemény, hozzászólás?