Bombasiker – elkapkodták az összes okosszemüveget

Google Glass okosszemüveg

Úgy tűnik, hogy az Egyesült Államokban nagyot tarolt a Google új projektje, melynek célja, hogy kibővítse a tesztelők táborát.

Egy korábbi bejegyzésemben arról számoltam be, hogy egyetlen napra megvásárolhatóvá teszik a Google Glass tesztelői változatát. A projekt akkora sikert aratott, hogy pillanatok alatt elvitték az összes felvásárolható eszközt. A cseppet sem olcsó tesztelői Google Glass ára 1500$. Ezt a borsos árat kellett minden érdeklődőnek kifizetnie, ha csatlakozni akart a tesztelői programhoz.

Google Glass okosszemüvegA keresőóriás Google+-os oldalán jelentette be, hogy minden készleten lévő szemüveget felvásároltak még a nap vége előtt, így sokaknak nem jutott az okosszemüvegből. Azok számára, akik így járta, egy másik módot fognak találni, hogy csatlakozhassanak a tesztelők táborába.

Úgy látszik, hogy az emberek nem riadnak meg az esetleges erőszakos incidensektől. Ezek ugyanis elszaporodtak az utóbbi időben. Többször inzultáltak testileg, lelkileg olyan embereket, akik nyilvános helyen jelentek meg a Google okosszemüvegével. Ezen támadások nagy része abból adódhat, hogy az emberek félnek attól, hogy az eszköz megjelenésével megszűnik a magánélet.

Véleményem szerint ez egy buta gondolat. A felháborodott emberek azzal indokolják, hogy bármikor készíthetnek róluk felvételeket hang, videó vagy kép formájában. Ezeket most is ugyan így meg lehet tenni kisebb-nagyobb feltűnés nélkül bármelyik okostelefonnal. Remélem, hogy az emberek előbb vagy utóbb rájönnek, hogy sok helyen előnyünkre válhat az okosszemüveg alkalmazása. Számos felfedező történet bizonyította, hogy mennyi pozitív oldala lehet. Ilyen például a tűzoltó, az orvos és a tanár története is.

 

Vélemény, hozzászólás?