ChipSiP a tajvani okosszemüveg – itt az új kihívó

A 2014-es CES sem nem maradhatott el bemutatott okosszemüveg nélkül. A tajvani székhelyű ChipSiP bemutatott egy erős konfigurációval rendelkező okosszemüveget, mely elmondásuk alapján jobb, mint a Google okosszemüvege.

A cég szemüvege egy teljes értékű 4.2.2-es Android rendszert fog futtatni különösebb átalakítások nélkül. A ChipSiP szemüvegében egy RockChip 1,2 GHz-es 2 magos ARM processzor, 1 GB ram, 4GB belső memória, éles képű HD kijelző valamint egy 5MP/1080p kamera is található. Van benne giroszkóp, gyorsulásmérő, iránytű és fényérzékelő is. A készülékben található akkumulátor körülbelül 4 óra üzemidőt jelent a felhasználó számára. Ami a készülék külsejét illeti, kísérteties hasonlóságokat lehet felfedezni a Google terméke és a ChipSiP terméke között.

chipsip

A szemüveg legtöbb paramétere nagyobb teljesítményt mutat a papíron, mint a Google szemüvege, de ez korántsem jelenti azt, hogy a tajvani cég egy jobb okosszemüveget hozott volna létre. Várhatóan 2014 közepén jelenik majd meg és az okosszemüveg ára 1000$ alatti áron lesz értékesítve.

Bővebb információ a cég weboldalán melyet ide kattintva érhet el.

Vélemény, hozzászólás?