Életmentő okosszemüveg [felfedező sztori]

Egyre több hangot hallhatunk a médiában, melyek az okosszemüvegeket bírálják. Ezen bírálatok oka legtöbbször az eszközt körülvevő adatvédelmi aggályok miatt van. Sokan nem gondolnak bele az új technológiában rejlő lehetőségekbe, amelyek tovább segíthetik az emberiséget. A legtöbben csak azt látják, hogy ezentúl veszélyben lesznek. Bármikor készíthetnek róluk videót vagy hangfelvételt, ám ezt nagyobb nehézség nélkül ma is megtehetnénk akár egy mobiltelefon segítségével.

Mai cikkünkben megismerkedhetnek egy Google felfedezővel, Patrick Jacksonnal. Patrick egy Kaliforniában élő tűzoltó, aki komolyan veszi hivatását. Szabadidejében pedig programozóként foglalatoskodik. Senkinek sem kell bemutatni a tűzoltók életét. Minden nap emberek tucatjainak életéjért küzdenek, miközben ők maguk is veszélyben lehetnek. Patrick szeretné, ha a tűzoltók munkája könnyebb, gyorsabb és biztonságosabb lenne. Elhatározta, hogy ismereteit felhasználva segít a tűzoltók mindennapjainak könnyebbé tételében. Ezen tervéhez pedig az okosszemüveget választotta.

Patrick egy olyan okosszemüveg alkalmazást fejleszt, amely számtalan, a tűzoltók számára segítő információt közöl az eszköz használójával. Ilyen információ lehet például a riasztás pontos helyszíne, a tűzhöz legközelebb eső tűzcsap holléte vagy egy égő ház/autó alaprajza.

Patrick története az oldal tetején látható videóban megtekinthető angol nyelven.

Ha tetszik, add tovább!

Vélemény, hozzászólás?