Epson Moverio BT-200 okosszemüveg – semmi extra

Epson okosszemüveg

Az Epson bemutatta második generációs okosszemüvegét, a Moverio BT-200-at. Kevés újítás, nagy méret és gyengére sikeredett külső.

A CES-en bemutatott készülék nem nyerte el tetszésünket. Nagyra sikeredett készüléket és kábellel összekötött irányító egységet hozott magával. Ezen tulajdonságainak köszönhetően nem valami kényelmes a szemüveg viselése.

Hardver tekintetében sem hozott nagy újdonságokat az Epson terméke. A szemüvegben egy 320 inches (812 cm) qHD felbontású kijelző található, amelynek köszönhetően a 2D-s és 3D-s filmeket is nézhetnek a felhasználók Dolby Digital Plus hangzással. Az Epson szemüvegét nem hangvezérléssel, hanem egy multi-touch vezérlőegységgel irányíthatjuk, melybe egy 6 órás üzemidőt garantáló akkumulátor van beépítve. A szemüveg SD kártyával is bővíthető, melyet az irányítóegységbe tudunk behelyezni. A szemüvegben egy 1,2 GHz-es kétmagos processzor és 1 GB memória található. A készülék 32 Gb-os belső memóriával fog rendelkezni. Az érzékelők terén hasonlóan teljesít, mint társai. Található benne gps, gyorsulásmérő és giroszkóp is. A külvilággal segít összeköttetést létesíteni WiFi és Bluetooth, valamint OTG és Miracast kapcsolat. Az okosszemüveg társaihoz hasonlóan Android 4.0.4-es verzióval lesz kapható. A nyílt rendszerű Android operációs rendszerhez alkalmazásokat a Moverio Apps Marketből lehet majd letölteni. Februárban helyezik üzembe a fejlesztői oldalt, ahol minden információ elérhető lesz, amely az alkalmazásfejlesztéshez szükséges lesz.

Az okosszemüveg ára 699 Euró lesz és várhatóan májusban kerül kereskedelmi forgalomba.

Bővebb információ az EPSON weboldalán.

Vélemény, hozzászólás?