Felfrissítették a Google Glass hardverét és szoftverét

Michael Praetorius - Google Glass kijelző

A héten nagyjából minden technológiával foglalkozó magazin a Google I/O fejlesztői konferenciával volt elfoglalva. Ez persze nem csoda, hiszen rengeteg új és izgalmas fejlesztést mutattak be, amelyeket már régóta vártunk. Emiatt érthető is, hogy kevesebb figyelmet kapott a Google Glass. Számomra fura módon, a konferenciát előtt jelentették be, hogy kissé felfrissítik a Google Glasst.

Mostantól 1 GB RAM helyett 2 GB RAM-mal, 15-20 százalékkal hosszabb üzemidőt biztosító akkumulátorral és firmware frissítéssel érkezik. Ezzel az okosszemüveg egyik leggyengébb pontját sikerült erősítenie a Google csapatának, ugyanis rendkívül sok panasz érkezett az üzemidőre. Néhány órás használat után gyorsan le is merült az okosszemüveg.

Fekete Google Glass keret

Fontos megjegyezni, hogy a szoftver tekintetében is történtek változások. Ezek közül talán a körülbelül 10 százalékkal gyorsabb hangalapú keresést érdemes kiemelni.

Aki most vásárol Google Glasst, annak jó hír, hogy a készlet lecserélésre került. Most már csak a frissített változatot lehet megvásárolni immár nem csak az Egyesült Államokban, hanem Angliában is. Ez utóbbira csak pedig csak néhány napja van lehetőség, amelyről nemrég írtam is egy bejegyzést.

Az Google Glass ára 1000 Font / 1500 Dollár.

Michael Praetorius - Google Glass kijelző
Photo: Michael Praetorius

Vélemény, hozzászólás?