Egyetlen kacsintással készíthet képet a Google okosszemüvegével

A Google által fejlesztett okosszemüveg mostantól egyetlen kacsintás hatására képes fényképeket és videókat készíteni a legújabb frissítésnek köszönhetően.

A Google okosszemüvegének legújabb XE12-es kóddal ellátott szoftveres frissítése igazi érdekességet rejteget a felhasználók számára. Mostantól kacsintással is készíthetünk fényképeket és videókat, melyeket egyszerűen megoszthatunk ismerőseinkkel például a YouTube-on. A webes óriás szerint sokkal gyorsabban lehet képet és videót készíteni egy pillantással, mint hanggal vagy gombbal utasítani a készüléket, hogy tegye a dolgát.

Ezzel az újítással azonban ismét megerősödhetnek azok a hangok, amelyek az adatvédelmi aggályokkal foglalkoznak. Ezzel az újítással ugyanis a fényképezés észrevehetetlenné válik. Érdekes lesz nyomon követni, hogy az emberek miként fogadják ezen újítását a szemüvegnek. Egy korábbi cikkben már bemutattam, hogy ilyen problémák orvoslására már kitaláltak egy borítást, amelyet csak fel kell húzni a készülék kamerájára olyan helyeken, ahol a készüléket nem nézik jó szemmel.

Az IT szakmában serénykedő szakemberek szerint ezen újdonság számtalan helyen válik hasznossá a jövőben, így előre várjuk a további kacsintással működő alkalmazások megjelenését.

Vélemény, hozzászólás?