Hamarosan itt az Epson okosszemüveg

Epson okosszemüveg

Az Epson ismét aktiválja magát. Hamarosan megjelenik a Moverio BT-200-as okosszemüveg. Érdekessége, hogy mindkét szem láthatja a szemüveg állapotát.

Az európai fejlesztők számára is bemutatásra került az Android-alapú Moverio BT-200-ra keresztelt okosszemüveg. A Google Glass okosszemüveggel ellentétben legnagyobb különbsége az, hogy mindkét szemünkön látjuk a szemüveg által közvetített képet. A készülékről már korábban kaptunk egy konfigurációt, de most már azt is tudjuk, hogy júniusra várható az európai megjelenés.

Az androidos okosszemüveg központjában a kiterjesztett valóság (augmented reality – ar) szerepel, amelyhez tökéletesen alkalmazkodik a binokuláris kijelzés. A Droidcon Berlin konferencián több harmadik féltől származó alkalmazást is bemutattak, amelyek szintén a kiterjesztett valóságra hajaznak. Ezek az alkalmazások a szemüveg fejlesztésével egyszerre épültek, így igen nagy összhangban működnek az eszközzel. A fejlesztő cégek között megtalálható a Wikitude, a Metaio és nem utolsó sorban az Imaginary Computer is.

Epson okosszemüveg

Egy másik furcsaság a konkurenciához képest, hogy a szemüveghez egy trackpad is tartozik, amely a vezérlést igyekszik megkönnyíteni. Kérdéses azonban, hogy ki akar majd egy plusz „mobiltelefonnal” sétálni a zsebében. A multi-touch trackpad ugyanis egy mobiltelefonra hasonlít a legjobban.

A qHD kijelző lehetőséget biztosít majd a 2D és 3D-s filmek megjelenítésére is. A szép hangokról pedig nem más gondoskodik majd, mint a Dolby Digital Plus hangrendszer. A készülékben egy 1.2 GHz-es kétmagos processzor, valamint 6 órát biztosító akkumulátor is található. Az adatátvitelre a következő lehetőségek közül válogathatunk: WiFi, Bluetooth 3.0, USB OTG, DLNA és Miracast.

Úgy néz ki, hogy ez az okosszemüveg jelenik meg leghamarabb hazánkban.

Vélemény, hozzászólás?