Hamarosan visszatér a Google Glass okosszemüveg

Google Glass

2015 elején a Google bejelentette, hogy egy időre leállítja a Google Glass okosszemüveg forgalmazását. A leállás oka nem más, mint az érdektelenség, melynek hátterében a készülék gyengeségei húzódnak. Alacsony akkumulátor idő, butácska kinézet (szerintem egyébként az egyik legszebb), magas ár és az Explorer program. Ez idáig nem is igazán lehetett hallani az eszközről, de most az olasz szemüvegekkel foglalkozó Luxottica vezére új híreket hozott.

 

Massimo Vian, az olaszok vezérigazgatója szerint már dolgoznak az új Google Glass szemüvegen, amely hamarosan napvilágot lát, de sajnos konkrét időpontot még nem mondott. A Luxottica nevét érdemes lehet megjegyezni, hiszen a napszemüvegek jelentős részét ők gyártják. Hozzájuk tartozik a Ray-Ban és az Oakley is, továbbá Google-lel szoros együttműködésben készítik az okosszemüveg legújabb változatát.

Nem ez az első eset, hogy igyekeznek szebbé varázsolni az okosszemüveget. A korábbi verziós eszközökhöz Diane von Fürsenburg német hercegnő egy divattervező jóvoltából szebb kereteket készíttetet, de a Titanium Collection névre keresztelt titán keretekről sem szabad megfeledkezni.

Mint korábban említettem, a készüléknek nem a megjelenése volt az egyetlen hibája. Sokan kritizálták a kamerát, a kijelzőt és a teljesítményt is, amelyen szintén javítani fognak a következő verzióban. Nagy előrelépés várható az akkumulátor teljesítményét illetően is. (Talán beépítenek egy gyorsan töltődő akkumulátort, melyet a közelmúltban fejlesztettek a mobilokba? Ez csak találgatás, de azért jó megoldás lehetne, ha a kapacitást már nem tudnák tovább növelni…)

Vélemény, hozzászólás?