Heteket csúszik az Oculus Rift szállítása, de a HTC-nél is vannak gondok

Március vége sokak számára várva várt időpont volt, hiszen előrendelhetővé váltak a virtuális valóság eszközök legígéretesebb darabjai. Az Oculus Rift és HTC Vive előrendelési folyamatába azonban kellemetlen hibák csúsztak, amelyekért a gyártóknak most felelniük kell.

A két vállalat különböző problémákkal küzd, melynek végeredménye az, hogy a kiszállítási időszak hetekkel kitolódik. Az Oculus Rift esetében egyes alkotóelemekből jóval kevesebbet kaptak, mint amire számítottak és ennek köszönhető, hogy az eszközök szállítása ideiglenesen szünetel. Azok számára, akik érintettek a kérdésben, megpróbálnak némi kárpótlást biztosítani, elengedik a szállítási költségeket. További problémát okozott az is, hogy a vásárlók nem tudtak megfelelően tájékozódni a rendelés folyamatáról, így az Oculus április 12-re megígérte, hogy frissítik az előrendelésekre vonatkozó adatokat, hogy mindenki megtudja hol is tart a megrendelt eszköze.

A lista meg is érkezett, azonban az érintettek vére tovább forronghat. Az új időpontok távolabbiak, mint azt elsőre mindenki gondolhatta volna. A problémák olyannyira komolyak, hogy a márciusi szállításra vonatkozó előrendelések legkorábban májusban teljesülhetnek, míg az áprilisi, valamint júniusi eszközök előreláthatóan 6-8 hetes késéssel érkeznek meg. Mivel az Oculus egy közösségi projektként indult a Kickstarteren, a kampányt támogatók is várják eszközeiket, azonban ők sem kapták meg azokat időben. Számukra is tovább csúszik a szállítás egészen augusztusig.

Van azonban egy jó hír is az Oculus háza tájáról, mégpedig az, hogy a kiegészítőként külön megvásárolható Oculus Touch kontroller szállítása júniusban kezdődik meg. Ennek szállítási időpontja eredetileg is eltért az Oculus Rift szállítási időpontjától.

HTC Vive

A HTC egyes rendelői talán még bosszúsabbak lehettek, hiszen néhányak előrendelését törölték. A HTC gyorsan rá is kente a problémát néhány bankra és megkérte a kedves vásárlókat, hogy a potenciális ügyfelek bankjukkal rendezzék a kialakult problémát, amíg ők megpróbálják visszaállítani az előrendelési státuszokat. Amennyiben a folyamat sikeresen lezárul, hamarosan megkaphatja mindenki a HTC Vive-ot, így az hamarabb a megrendelőkhöz kerülhet, mint az Oculus Rift.

Vélemény, hozzászólás?