Huawei VR – új játékos a pályán, kihívója akadt a Samsung Gear VR-nek

Huawei VR

A Huawei londoni P9-es duplakamerás mobiljának leleplezése komoly média visszhangot keltett, de úgy tűnik, hogy van folytatás. A Samsung Gear VR egy – annyira nem is meglepően – hasonló felépítésű versenytársat kap.

Huawei VR

A Huawei kínai óriásvállalat úgy döntött, hogy belép a VR piacra. Eszközüket egyszerűen csak Huawei VR-nek keresztelték, amelyet a P9-es okostelefonjukkal kívánják szorosan értékesíteni. A virtuális valóság headset működése nagyjából megegyezik a Samsung Gear VR megoldásával, vagyis a fejpánt elején kell behelyezni az okostelefont, amelytől majd a képet is megkapjuk. A hírek szerint nem csak a P9-et vásárlók tábora örülhet, ugyanis a P9 és P9 Plus mellett a Mate 8 is kompatibilis lesz a Huawei VR-rel.

A Huawei VR nagyon sok dologra képes, amelyre a Gear VR is képes. Sajnálatos módon úgy tűnik, hogy amíg a Samsung-Oculus partnerség Európát célozza, addig a Huawei VR egyelőre csak a kínai üzletekben fog megjelenni. A Huawei ára még nem publikus és azt sem lehet tudni, hogy tervezik-e a Kínán kívüli terjeszkedést.

Bőven lesz fogyasztható tartalom

Ami a tartalmat illeti, felkészültek az indulásra. 4000 videó és 40 játék lesz nézhető és játszható az indulást követően, amely indulásnak jó lehet. Ezek mellett pedig 350 panoráma fotó és több, mint 150 bejárható panoráma helyszín is megnézhető lesz a Huawei platformján.

A kínai óriás állítása szerint van egy különlegessége is a virtuális valóság eszközüknek. Ez pedig a hangzás. Ez az első olyan VR eszköz, amely 360 fokos hangzást tesz lehetővé, amely jelentős mértékben növeli az élményt. Ezen élményhez egy fejhallgató csatlakoztatása is szükséges, valamint az sem árt, ha a megfelelő tartalom fogyasztásával próbálkozunk.

Ezen kijelentésükkel azonban van egy kis gond. Az Oculus Rift Crescent Bay fejlesztése során a RealSpace3D használati jogaira is szert tett az Oculus, amely a lehető legrealisztikusabb hanghatásokat hozták el a tesztel szerint, így kérdéses, hogy a Huawei fejlesztése képes-e felvenni a versenyt egy ilyen szintű fejlesztéssel. A kérdés megválaszolására még várni kell a tesztekig.

Ha szeretnél többet megtudni a virtuális és kiterjesztett valóság szemüvegekről, látogass vissza később is.

Vélemény, hozzászólás?