Ilyen lesz a MS HoloLens – videóval

Microsoft HoloLens

A redmondi fenegyerekek új videóval kedveskedtek a héten, amelyből pontosabb képet kaphatunk a HoloLens tényleges használatát illetően és ez most nem félrevezető.

Az idei évben bemutatott Microsoftos AR okosszemüveg igazán nagyratörő tervekkel közeledik. Szeretnék meghódítani a piacot és erre meg is van az esélyük. Ha nem tesznek elhamarkodott ígéreteket, mint már korábban többször, az izgatott közönség sem fog csalódni.

A virtuális valóságban és így a Microsoft HoloLens okosszemüvegben rejlő lehetőségeket annyi helyen és szituációban képzelhetjük el, hogy az már a végtelent közelíti. A Google Glass esetében már többször is volt példa arra, hogy az okosszemüveget orvosi célokra használták. Hol tanítás, hol a gyorsabb és egyszerűbb munkavégzés reményében. A pozitív visszajelzések pedig tovább ösztönzik a terület fejlesztőit. A Microsoft által publikált videónak is hasonló a témája.

Az új trailerben ismételten meggyőződhetünk arról, hogy hihetetlen előrelépés ez az oktatás, a termelékenység és az együttműködés útján. Az innováció elhoz egy új, jobb jövőt, ahol az orvosaink képzése egyszerűbb és sokkal reprezentatív. A HoloLens segítségével olyan dolgok is láthatóvá válnak a tanítás rögös útján, amelyeket eddig csak elképzelni tudtak.

A felvételek ugyanakkor másra is választ adnak. Sokan úgy gondolták, hogy a HoloLens betekintési szögével még lehetnek problémák. Most már láthatjuk, hogy mégis mire számíthatunk. Az alábbi mozgóképen láthatjuk, hogy a ténylegesen értékes terület kb. 16:9-es képarányú lesz.

Microsoft HoloLens

Arról sem szabad megfeledkezni, bár a mostani rövidfilmben nem esik róla szó, hogy a játékoknak is nagy szerepe lesz. Legutóbb az E3-as konferencián mutatták meg nekünk, hogy mire is képesek ezen a területen. Íme, az E3-as Minecraft bemutató:

Vélemény, hozzászólás?