Itt a megoldás az okosszemüvegek adatvédelmi problémáira?

Öltöztesd fel az okosszemüveget. Tiszteld az emberek magánéletét. Tedd barátságosabbá az új technológiát mindenki számára a GlassKap segítségével.

A GlassKap egy vicces műanyag, amelynek célja, hogy viccesebbé, barátságosabbá tegye az okosszemüveget azok számára, akiknek még új a technológia.

A Todd Blatt által fejlesztett GlassKap egy tökéletesen formált lencsevédő, a Project Glass számára. Barátaink és a körülöttünk élő személyek mostantól biztosak lehetnek abban, hogy nem készül róluk kompromittáló felvétel. Elég csak egy pillantást vetni az illetőre és máris látjuk, hogy a kamera rejtve van-e vagy sem.

okosszemüveg adatvédelmi megoldás

Ez a lencsevédő még nagyon fontos szerepet játszhat az okosszemüvegek elterjedésében. Lehet, hogy célszerű lenne az okosszemüveg mellé egy ilyen „lencsevédőt” is adni?

A lencsevédőn túl más kiegészítőket is találunk a Google okosszemüveghez. Ilyen például a szemüvegre erősíthető célkereszt vagy a szintén bármikor használható „On Air” felirat. Ez utóbbi esetében akár biztosak is lehetünk abban, hogy a kamera forog. Mindenesetre szerintünk a kiegészítők nagy népszerűségnek fognak örvendeni a jövőben. Kár, hogy a Google eddig nem gondolt rá. Így a már betiltott helyeken is használható lenne az eszköz.

A GlassKap-ról bővebben itt olvashat.

Vélemény, hozzászólás?