Itt az első holografikus okosszemüveg – MetaPro

MetaPro okosszemüveg

Új versenyző érkezett az okosszemüvegek piacára. Ez a szemüveg fantasztikus! Legalábbis annak tűnik. Olyan mintha egy jövőben játszódó filmből pattant volna ki. Úgy tűnik a Google felkötheti a gatyáját! Van benne minden, ami a versenytársak szemüvegeiből hiányzik.

MetaPro okosszemüveg

A MetaPro sokkal inkább emlékeztet egy átlagos napszemüvegre, mint egy okosszemüvegre, ami talán nem is olyan nagy baj. A szemüveg két 1280 x 720 pixeles kijelzőt kapott, amely 3D támogatással is rendelkezik. A Google termékéhez képest 26 fokkal nagyobb látószöget kapunk a dupla kijelzőnek köszönhetően. A készülék legnagyobb újdonsága a holografikus interfész. A mélységérzékelős kamerának köszönhetően olyan mintha ténylegesen elénk vetülne a készülék tartalma melyet virtuálisan is megfoghatunk úgy, mint a fenti bemutató videóban. Eddig ilyen még nem volt. A szemüvegben található egy normál és egy az imént már említett mélységérzékelős kamera is. A holografikus interfészhez kapcsolható az IMU is, vagyis egy 9 tengelyes mozgásérzékelő. A szuperszemüveg hangzásában sem érheti panasz a ház elejét ugyanis 3D hangzást biztosító hangrendszert is kapott. A hálózatra való csatlakozás WI-Fi és Bluetooth segítségével oldható meg, valamint egy USB 3.0-as csatlakozási lehetőség is biztosított. A szemüveg súlya pedig 180 gramm.

1378047_520407244703032_644297207_n

Az eddig leírt szép tulajdonságokat sajnos kicsit elcsúfítja az a tény, hogy mindezek használatára egy komoly hardverre van szükség, amelynek már nem volt helye a szemüvegben, így egy külső eszközben kell azt tárolni. Ez az eszköz egy 1.5 GHz-es Intel i5-ös processzorral, erős videóvezérlővel, 4GB memóriával és 128 GB-os SSD-vel lesz szerelve. Ez a valószínűleg könnyűre tervezett miniatűr számítógép remélhetően nem okoz majd kellemetlenséget a használat során.

pocket

A vállalat saját elmondása szerint már most több mint 500 alkalmazás érhető el a szemüvegen. Van olyan alkalmazás, ami abban segít, hogy profi biliárdosokká váljunk, de olyan is akad, amelynek köszönhetően csontjaink láthatóvá válnak. Az alkalmazások listáját itt találja. A vállalat egyébként a C# és JavaScript programozási nyelveket preferálja.

MetaPro okosszemüveg

A szemüveg szoftveres és hardveres technológiájának köszönhetően a szemüvegen megtervezett 3D-s tervek könnyen nyomtathatóvá válnak a jövőben, egy 3D nyomtató segítségével.

Az okosszemüveg két verzióban lesz kapható. Választhatunk a fejlesztői és pro változat között. Előbbi 669 dolláros áron, utóbbi pedig 2,985 dolláros áron szerezhető meg. A szemüveg kiszállítása 2014 júniusára tehető.

Bővebb információk a MetaPro weboldalán.

Ha tetszik a szemüveg, kérlek oszd meg másokkal is.

Vélemény, hozzászólás?