Kipróbálható a Microsoft HoloLens

Microsoft HoloLens

A Microsoft lehetővé tette, hogy élőben teszteljük a HoloLens okosszemüvegét, de sajnos sokat kell még utazni, hogy ezt megtegyük.

A redmondi vállalat kiterjesztett valóság okosszemüvege januárban került bejelentésre, amelyre mindenki felkapta a fejét és hitetlenkedve állt az eszköz előtt. Nos, most úgy néz ki, hogy betartják elképesztő ígéretüket és a demo videónak megfelelően egy ténylegesen fantasztikus eszközt fogunk kapni.

Microsoft HoloLens

Sajnos egyelőre New-York-ig kell utaznunk, a Microsoft legnagyobb üzletéig ahhoz, hogy kipróbáljuk. Ez nekünk nem valami hívogató, de szerencsére vannak újságírók, akik elutaznak és kipróbálják helyettünk, így gyorsan kaphatunk egy vázlatos tesztet is. A Gizmodo újságírója már el is látogatott a helyszínre, aki teljesen el volt ragadtatva attól, amit látott. A komolyabb tesztekre azért várni kell még, de úgy vélem, hogy nem túl sokat.

A Microsoft HoloLens ára 3000 dollár, de nem kell megijedni ez nem az az ár, amelyet a végfelhasználóknak szántak. Ezzel a magas árral azon vállalatoknak szeretnének kedvezni, akik fejleszteni kívánnak az eszközre. Azoknak, akik a játék miatt várnak az eszközre megsúgom, hogy megéri várni. Az eszköz egyik különlegessége, hogy a többi virtuális valóság és kiterjesztett valóság okosszemüvegek esetében gyakran egy külső számítógéphez vagy okostelefonhoz vagyunk kötve. A HoloLens esetében azonban a számítógép és a megjelenítő eszköz egyben van, így biztosítva a kényelmesebb felhasználást úgy, hogy közben a teljesítménnyel sincs probléma. A következő videót úgy vélem, hogy nem szükséges kommentálni, magáért beszél:

Vélemény, hozzászólás?