Megtámadtak egy nőt a Google okosszemüveg miatt

Google Glass 2.0

San Francisco veszélyes környék az okosszemüveget viselők számára. A városban élő egyes emberek annyira nem szeretik a technikai újdonságokat, hogy képesek akár fizikai összetűzésbe is kerülni az okosszemüveget viselő illetővel.

Sarah Slocum a Facebookon keresztül, egy bejegyzésben osztotta meg kellemetlen történetét, melyben leírta, hogy fizikálisan és verbálisan inzultálták egy bárban, amikor rajta volt a Google okosszemüvege. Továbbá a telefonját, pénztárcáját és mindenét elvették. Az esetről egy videós bizonyíték is készült, amelyet a szemüveggel sikerült rögzítenie. Ez már nem az első eset volt, hogy ilyen előfordult.

Az eset ismét előtérbe hozta az okosszemüveg használata során felmerülő adatvédelmi aggályokat. Bárki bármikor észrevétlenül készíthet rólunk felvételt anélkül, hogy tudnánk róla. Persze ma is egész könnyen készíthetünk felvételt egy mobiltelefon segítségével, de sokan mégis kiemelt ellenségként kezelik a szemüveg viselőit. A szemüveg több Egyesült Államokban lévő étteremben, bárban is betiltásra került, pedig még csak teszt fázisban van. A közelmúltban megjelent egy új gúnyolódó kifejezés is a ‘Glasshole’, amely a Google Glass okosszemüveget viselő emberekre használnak.

A szemüveget fejlesztő vállalatoknak ki kell találnia valamilyen megoldást erre különben még azelőtt véget érhet az okosszemüvegek térhódítása mielőtt elkezdődne, mert mindenhol be fogják tiltani veszélyre való hivatkozással…

Vélemény, hozzászólás?