A Microsoft HoloLens belseje

Microsoft HoloLens

A Microsoft HoloLens egy évvel korábbi megjelenése óta változott egy és más. A biztonsági őrök védelmét élvező kiállított darabok ma már az alkalmazás és játékfejlesztők számára is hozzáférhetők. Egy ilyen fejlesztői példány jutott el a The Verge szerkesztőségébe is, amely nagyszerű lehetőséget nyújtott számukra, hogy megnézzék mi is van a kiterjesztett valóság szemüveg belsejében.

A HoloLens-t felnyitó szerkesztők első gondolataként azt említették meg, hogy a szétszedést követően ismételten rá kellett döbbenniük, hogy ez egy komplett, apró számítógép. Az Oculus Rifttel vagy a HTC VR-rel ellentétben itt nincs szükség egy másik számítógépre ahhoz, hogy a „túlvilágra” jussunk. Csupán el kell indítanunk a Windows 10-et és a számítógép már használható is.

A kiterjesztett valóság szemüvegben található egy 32-bites Intel processzor, RAM, flash háttértároló, Wi-FI és Bluetooth chip is. A hologramok megjelenítésében pedig egy külön, az alaplapra szerelt processzor felel.

Akár csak az Oculus Rift esetében, a hangzás itt is kiemelt szerepet kapott. A térbeli hangzás fokozása érdekében egy különleges hangrendszert is kapott az AR szemüveg.

Vélemény, hozzászólás?