Mostantól ingyen kipróbálható a Google Glass okosszemüveg

Google Glass

Az elmúlt héten viszonylag kevés információ érkezett a várva várt okosszemüvegről, de a Google legújabb híre behozza a lemaradást. Mostantól bárki ingyenesen kipróbálhatja a Glasst.

A még mindig csak fejlesztői változatban és 1500$-os áron elérhető okosszemüveg eddig jóformán zsákbamacska volt. A vásárlók vagy kölcsön kértek egyet valamelyik ismerősüktől vagy ellátogattak egy rendezvényre, ahol szabadon kipróbálható volt. Ez mostantól megváltozik. A cég ugyanis bejelentette, hogy létrehoz néhány helyet, ahol ingyenesen kipróbálhatóvá teszik a Glasst.

okosszemüveg

Akik a bejegyzésre való kattintás előtt arra gondoltak, hogy itt egy ismét jól mutató cím, ami biztos, hogy a hazai emberekre nem fog vonatkozni, azoknak igaza volt. Sajnos a Google csak San Francisco-ban, Los Angeles-ben és New York-ban nyitott ilyen üzlethelyiséget. Fontos megjegyezni, hogy az üzletekben is csak előzetes egyeztetés alapján csillapíthatják kíváncsiságukat az emberek. Amennyiben megnyeri tetszésünket az okosszemüveg, helyben választhatunk hozzá keretet és rögtön meg is rendelhetjük azt 1500$-os áron. Az üzletekben készségesen segítenek a már meglévő készülékek beállításában és a hozzá tartozó kiegészítők további megvásárlásában is.

Az Egyesült Államokban élő olvasóim számára (mert ilyen is van) mondom, hogy a következő helyekről van szó:

  • 345 Spear St. 5th Floor, Suite 525
    San Francisco CA, 94105
  • 75 9th Ave, 8th Floor
    New York, NY, 1001
  • 340 Main Street, 2nd Floor
    Venice, CA, 90291

A Glass brit megjelenésének köszönhetően valószínű, hogy a jövőben Nagy-Britanniában is nyílik egy-két „bázis”.

Vélemény, hozzászólás?