NFL, Microsoft Hololens és a kiterjesztett valóság

Nagyot durrant a Microsoft Hololens focirajongóinak szánt kampánya, amelyet a Super Bowl közelgő 50. évfordulója készített. Képzeld el, hogy a jövőben már nem kell a tévére fókuszálnod. Egy nyitottabb, sokkal interaktívabb felületet kapsz arra, hogy élvezd azt, amiért a legjobban rajongsz.

A redmondi óriás elhozott nekünk egy videót, amelyben megmutatja, hogyan is képzeli el a jövő tévéjét. A bemutatóban megjelenő amerikai foci persze csak a kezdet lenne. Képzeljük el, hogy a tévé hasznos területe sokszorosára nő és elfoglalja a falakat, dohányzó asztalokat és sokkal, de sokkal interaktívabbá válik. Szeretnénk kedvenc játékosunkat nyomon követni? Szeretnénk a mérkőzés statisztikáit böngészni? Ez nem okozhat gondot. Kijelöljük a kívánt dimenziókat és már láthatjuk is az eredményt akár a dohányzóra vetítve. Ránagyíthatunk az eseményekre és különböző szögekből tekinthetünk vissza a legjobb pillanatokra. De szavakkal nehéz visszaadni azt, amit a Microsoft prezentált. Nézzétek meg ti is a videót, fantasztikus.

Természetesen a Microsoft Hololens nem csak az NFL rajongóinak hozhat ilyen csodálatos jövőt. A technológia hasonlóan, vagy még jobban működhet egyéb sportágak esetében is, mint például az európai foci vagy a forma-1.