Oculus Rift szabadon, üres kezekkel

Még csak egy hónapja mutatták be az Oculus Rift végleges megjelenését, de a hírek máris újabb és újabb fejlesztésekről szólnak. Ez így is van rendjén, hiszen tudják, hogy nem állhatnak le. Mindennek tökéletesnek kell lennie.

Az idei E3-on bemutatott Oculus Rift esetében nem csak a megjelenő virtuális valóság okosszemüveggel ismerkedhettünk meg. Bemutatásra került egy eddig nem ismert kiegészítő, az Oculus Touch is, amely a tökéletes játékélményt hivatott elősegíteni. Most azonban úgy tűnik, hogy még a Touch-nál is jobb megoldást találtak. Olyat, amelyben nem kell semmit a kézben fogni. Ennek megvalósításához pedig felvásároltak egy startupot, amely ígéretes eredményeket produkált már eddig is. Az izraeli vállalkozásért igazán szép összeget, 60 millió dollárt fizetett a Facebook tulajdonában lévő Oculus.

Pebbles Interfaces technológiájának köszönhetően eddig még nem látott pontossággal képesek feldolgozni a kéz minden apró mozdulatát. Ha ez az eszköz sikeresen leváltja az Oculus Rift Touch nevű joystickját, az valóban nagy előrelépés lenne az élmény tekintetében. Így már nem csak a fej, a kezek követése is tökéletes lenne.

Az új megoldás
Az új megoldás

Van azonban még egy jó hírem. Nagyon fogsz neki örülni főleg, ha sokat játszol és az Oculus virtuális valóság szemüvegét is leginkább a játékok miatt vennéd meg. Brendan Iribe, az Oculus vezérigazgatója elárulta, hogy nagyon fontosnak tartják a virtuális valóság és a játékpiac összefonódását. Ezt mi sem bizonyítja jól, mint az, hogy két tucat játék fejlesztésének költségét állják teljes egészében.

Ha kíváncsi vagy arra, hogy milyen játékok érkeznek majd az Oculus Rift VR-szemüvegre, lájkold a Facebook oldalamat, hogy értesülj a hamarosan megjelenő bejegyzésről.