Okosszemüveg gyártót vásárolt az Intel 

Recon Snow2

Újabb nagyágyú lépett be az okosszemüvegek piacára, ugyanis az Intel felvásárolta a kanadai Recon Instruments Inc-t.

Recon Jet
Recon Jet

Az akvizíció korántsem meglepő, hiszen az Intel korábban jelentős összegekkel támogatta a Recon fejlesztéseit. Az ismeretlen összegért felvásárolt gyártó kifejezetten sportolók számára kínált kiterjesztett valóság alapú megoldásokat. Ők fejlesztették a Jet és Snow2 névre hallgató AR-szemüvegeket, amelyek erős specifikációnak köszönhetően biztos helyet “béreltek” a piacon. Úgy tudni, hogy a felvásárlás nem befolyásolja a meglévő eszközök további fejlesztését, de mellette további eszközök megjelenésére is számíthatunk.

A jelenleg két szemüveget érékesítő társaság igen jó mutatókkal rendelkezik, mivelhogy a Jet mellett érékesített Snow2 több, mint 50 ezer példányban kelt el, ezzel megelőzve a Google Glasst.

Recon Snow2
Recon Snow2

Az Intel korábban emlegetett befektetése nem egyedülálló. Korában a Vuzix vállalat kasszájába is betettek egy nagyobb összeget, így az sem lenne meglepő, ha a jövőben őket is felvásárolná a chipeket gyártó óriásvállalat. A Vuzix azonban teljesen más szegmenset igyekszik megcélozni. Ők úgy vélik, hogy a vállalatokkal nagyobb sikereket lehet elérni.

Annak, aki többet szeretne tudni a szélesebb piacot megcélzó Recon Jet okosszemüvegről, elolvashatja egy korábbi bejegyzésünket, amelyet ide kattintva érhet el.

A Vuzix szemüvegéről is írtunk, amelyet pedig itt lehet elérni.

Vélemény, hozzászólás?