Okosszemüveg a kórházakban

google glass okosszemüveg

Beth Israel, a Harvard orvosi kar klinikájának informatikai vezetője arról számolt be blogjában, hogy sikeresen működik az általuk tesztelt rendszer, melynek alappillére a Google Glass okosszemüveg.

A rendszer úgy néz ki, hogy a kórtermek előtt egy QR-kód található, amelyet könnyedén le tudnak olvasni az orvosok, aminek következtében megjelennek a teremben fekvő betegek adatai az okosszemüvegen. A mostani bejegyzés elárulja, hogy sikeres teszten vannak túl, így hamarosan minden érintett orvos megkapja a Google Glass okosszemüveget.

Az adatvédelem itt is nagyon fontos. A védelem érdekében úgy alakították át a szemüveget, hogy minden Google alkalmazást, amely a kinti szerverekkel kommunikálna, eltávolították a szemüvegből. A módosítások nem csak a szoftvert magát érintették, hanem új akkumulátort is kapott a készülék, amely így még több ideig képes “dolgozni”.

Ez nem az egyedüli eset arra, hogy kórházak tesztelnék a szemüveg használatát. Lassan tényleg be kell látnunk, hogy egyre több helyen fog megjelenni életünkben az okosszemüveg. Már csak a tényleges megjelenés van hátra és mi is látni fogjuk környezetünkben a változást.

Vélemény, hozzászólás?