Okosszemüvegekkel az unalmas múzeumok ellen

okosszemüveg a múzeumban

A GuidiGo fejlesztésének köszönhetően vége az unalmas tárlatvezetéseknek. Az appnak köszönhetően most még érdekesebb információkat kaphatunk a különböző múzeumokban. Ettől aztán tényleg interaktívvá válik egy múzeum.

Néhány múzeumban hamarosan megjelenik a Google Glass okosszemüveg, mint tárlatvezető eszköz. Tudom, ez egy kicsit furcsa, de a GuidiGo bejelentette, hogy partneri megállapodást kötöttek a Google vállalattal és néhány múzeummal szerte a világon. A projektnek köszönhetően olyan alkalmazásokat fejlesztenek az okosszemüvegekre, amelyek virtuális tárlatvezetést tesznek lehetővé. A GuidiGo egyébként a Google egyik dedikált partnere a „Glass a munkában” programban.

okosszemüveg a múzeumban

A múzeumok látogatói akár saját okosszemüvegeiket is használhatják a túrák során, ehhez azonban a túra megrendelésére van szükség. Az alkalmazás része egy képfelismerő, amely automatikusan felismeri a múzeum látogatója által nézett képet és megjeleníti a hozzá kapcsolódó lényegesebb információkat. Ha szeretnénk, akkor hangalapú tárlatvezetés és beltéri vagy kültéri navigációt is igényelhetünk. Az Egyesült Államok két múzeumában már hat hónapja tesztelik a programot igen nagy sikerrel.

GuidiGO for Glass - Artwork recognitionjpg

interaktív múzeum

Vélemény, hozzászólás?