Okosszemüvegen keresztül közvetítették az életmentő műtétet [videóval]

Google Glass műtét

Dr. Shafi Ahmed, a The Royal London kórház sebésze élőben közvetített végig egy életmentő műtétet a Google Glass segítségével. Újabb bizonyíték, hogy a szemüveg hasznos is lehet.

Már több bejegyzésemben is találkozhattak olyan orvosokkal, akik előszeretettel alkalmazták a Google Glass nyújtotta lehetőségeket. Most itt egy újabb orvos, aki hasznosan igyekszik felhasználni a szemüveget. Az orvos ez esetben egy sebész volt, akinek egy daganat eltávolítását sikerült élőben közvetítenie. A közvetítés célja, hogy több ezer sebészhallgató tanulmányát segítse. Az műtét során a kíváncsi diákok arra is lehetőséget kaptak, hogy feltegyék esetleges kérdéseiket. Ezek a kérdések írásos formában jelentek meg az orvos szemüvegén, amelyekre aztán szóban válaszolt.

Shafi Ahmed pozitívan értékelte az akciót. Nagyon örült annak, hogy majd 13000 diáknak szolgálhatott értékes információkkal. A kezdeményezés annyira sikeres volt, hogy sokan szeretnék, ha a tantervbe is bekerülne, ezzel további segítséget nyújtva a hallgatók számára.

Az összefoglaló videóért katt ide.


Forrás: The Telegraph

Vélemény, hozzászólás?