Revolv – Irányítsd a házad okosszemüveg segítségével

Itt a legújabb okosszemüveg alkalmazás, a Revolv. Segítségével bárhonnan irányíthatjuk otthonunk berendezéseit.

Amikor megkérdezünk az embereket arról, hogy mi az elképzelésük a jövő otthonát illetően, akkor az emberek egy részének az jut eszébe, hogy hanggal irányítható villanykapcsoló vagy gáztűzhely lesz. Nos, ez az elképzelés megvalósulni látszik. A Revolv és az okosszemüveg segítségével akár távolról is irányíthatjuk otthonunk különböző eszközeit. Bezárhatjuk az ajtókat, ablakokat és lekapcsolhatjuk a lámpákat. Állíthatunk a termosztáton és megtekinthetjük a biztonsági kamerák képét is. Az alkalmazás igazi segítséget jelenthet. Gondoljunk csak bele, hogy egy nyaralásra indulván nem kell azon aggodalmaskodni, hogy bezártuk-e az ajtókat, ablakokat vagy lekapcsoltuk-e az elektromos berendezéseket. Mostantól egyszerűen ellenőrizhetjük ezeket szemüvegeinken.

Ehhez hasonló alkalmazást már készítettek és írtunk is róla. A GlassTesla lkalmazás segítségével az Egyesült Államokban nagy sikernek örvendő Tesla tulajdonosai irányíthatják autójuk ajtaját.

A Revolv fejlesztői készítettek egy videót, amin bemutatják az alkalmazás működését. A videóban láthatjuk, ahogy felkapcsolják a villanyt, bezárják az ajtót, elindítják az MP3 lejátszót és egy pillanatra a termosztát is megjelenik. Ha ezek mellett a tűzhelyet is irányítani lehetne, akkor már nem hagyna maga után kívánnivalót.

Bővebb információ a Revolv hivatalos oldalán.

Vélemény, hozzászólás?