Testla alkalmazás a Google okosszemüvegén

Sahas Katta, egy amerikai programozó, hétfőn tette közzé okosszemüveg alkalmazását, melyet a Tesla tulajdonosok számára fejlesztett. Neve: GlassTesla.

Van okosszemüveged és Tesla S modelled? Akkor ezt az alkalmazást neked fejlesztették. Az alkalmazás számos hasznos funkciót tartalmaz:

– Az app képes megmutatni az autó töltöttségi állapotát. A töltésről utasítást is adhatunk a Glass segítségével.
– A helymeghatározó rendszernek köszönhetően mindig láthatod, hogy éppen hol parkolsz az autóval. Ha nem veszed észre az autódat, akkor dudálásra és riasztásra is ráveheted.
– A Project Glass alkalmazással kinyithatod és bezárhatod az ajtókat, valamint a napfénytetőt is.
– Képes megjeleníteni az autó külső és belső hőmérsékletét, és ha szükséges, akkor a klímát is bekapcsolhatjuk, hogy mire oda érünk az autóhoz, optimális hőmérséklet várjon ránk.

glasstesla2

Az API-nak köszönhetően hamarosan elérhetővé teszi a hangvezérlést is, mely nagyban megkönnyítené az alkalmazás használatát például akkor, amikor az üzletből hatalmas szatyrokkal jövünk ki és képtelenek vagyunk kinyitni a csomagtartót, mivel nincsen szabad kezünk.

A GlassTestla alkalmazást letölthetitek a GlassTesla.com-ról, bár nem hiszem, hogy sok hasznát vehetné az ember egy Tesla nélkül, amelyből az USA területén kb 4,750 darabot értékesítettek.

Forrás: TechisforGeek