Úton egy új, kiforrottabb okosszemüveg – Google Glass

Google Glass

Mostanában ismét több hírt hallani a Google Glass okosszemüvegről, így eljött az idő, hogy egy kis összefoglalóval jelentkezzek.

Januárban úgy döntött a Google, hogy nem értékesíti tovább a teszt fázisban álló okosszemüvegét, ugyanis az nem lett akkora siker, mint amire számítottak. Kétségtelen tény, hogy számtalan specifikus területen kiválóan sikerült hasznosítani a technológiát, mégis több, jelentősebb problémával is rendelkezett az eszköz, amely hátrányosan érintette a Google Glass megítélését. Ilyen volt az alacsony üzemidő, kevés alkalmazás, magas ár. Azonban van egy apróság, amit nem szabad elfelejteni. A Google Glass tulajdonképpen egy nyílt, magas darabszámban gyártott prototípus volt, melyen még javában dolgoztak.

Mi lesz a korábban eladott okosszemüveggel?

Nem kell aggódni. A Google ezentúl is támogatja majd a már eladott eszközöket, de új szoftvert már nem ad ki hozzá.

Mi lesz ezután az okosszemüveggel?

Az biztos, hogy a jelenlegi formában megszűnik létezni, de a rajongóknak üzenem, nem kell aggódni. Az okosszemüveg nem szűnik meg, csak átalakul. A fejlesztés irányítását Tony Fadell kapta meg, aki az iPod atyja, de Ivy Ross ezután is dolgozik majd a projekten. Az ő feladatuk újragondolni és egy jobb eszközt tervezni.

Szomorú azonban, hogy a további fejlesztések ezentúl házon belül maradnak, így ezek után jóval kevesebb információt kapunk az okosszemüvegről. Erre azért volt szükség, mert a fejlesztésben résztvevő fejlesztők nem örültek a nyilvánosságnak, gyakran belső viszályt is okozott.

Annyi biztos, hogy jelentős egy gyökeresen megváltozott eszközt fogunk kapni, ha végeznek a fejlesztésekkel.

Vélemény, hozzászólás?