Virtuális osztálykirándulás a Google okosszemüvegének segítségével

Az informatika korában mindannyian tudjuk, hogy mennyire hasznos segítség lehet egy számítógép a tanulásban. Az iskolák is felismerték a számítástechnikában rejlő lehetőségeket és ma már nem csak az informatika órákon használnak számítógépeket, hanem interaktív táblák segítségével teszik érdekesebbé az előadásokat. A prezentációkat képekkel, videókkal vagy akár játékokkal tehetik színesebbé a diákok számára.

Egy Amerikában élő fizika tanár új lehetőségeket talált a Google Glassban. Andrew Vandel Heuvel azon szerencsés Explorerek, vagyis felfedezők közé tartozik, akik első körben tesztelhetik az okosszemüveget. Andrew célja, hogy megreformálja, felfrissítse az oktatást. A tananyagot mindenki számára elérhetővé és érdekesebbé szeretné tenni. Minél érdekesebb egy óra annál több információ ragad meg a diákokban. A nem mindennapi tanár elsősorban az interneten keresztül tanítja azokat, akik a fizika iránt érdeklődnek. Legújabb ötlete akár forradalmasíthatná is az oktatást, ugyanis a francia-svájci határon fekvő CERN-ből, egy virtuális osztálykirándulás keretében tartott órát a világ másik felén lévő diákoknak. Andrew az okosszemüvegnek köszönhetően gond nélkül folytatott videó beszélgetést, így az eszköz bizonyos esetekben való használatának hasznosságát is bizonyította.

A rendkívüli tanár már több videót is készített, melyeket a blogjában tekinthettek meg. Elképzelhető, hogy a jövőben több ilyen órára fognak beülni a gyerekek? Nektek mi a véleményetek erről a tanítási módszerről?